Team Rynkeby donerer 29.4 mio. kr. til kritisk syge børn

Dansk forskning i kritiske kræft- og lungesygdomme blandt børn får et mærkbart løft det kommende år. Team Rynkeby har i dag overrakt 29,4 mio. kr. til Børnecancerfonden og Børnelungefonden.

De gulklædte velgørenhedscykelryttere fra Team Rynkeby, der hvert år cykler til Paris til fordel for børn med kritiske sygdomme, yder igen i år et mærkbart bidrag til dansk forskning i kritiske kræft- og lungesygdomme blandt børn.

Team Rynkeby har i dag formelt afsluttet det seneste års indsamlingsarbejde, og i den forbindelse har velgørenhedscykelholdet overdraget henholdsvis 21.850.561 kr. til Børnecancerfonden og 7.637.722 kr. til Børnelungefonden – 29,4 mio. kr. i alt.

Donationen er den tredjestørste donation i de 17 år, Team Rynkeby har samlet penge ind til syge børn.

– Det her projekt har fyldt utrolig meget i deltagernes liv det seneste år. De har brugt rigtig meget tid på træning og på at indgå sponsoraftaler med små og store virksomheder – og så er de samtidig kommet tæt på nogle af de børn og de familier, som Team Rynkeby forsøger at hjælpe. Derfor er det en kæmpe forløsning, at vi i dag kan videreformidle to så store checks, siger Carl Erik Dalbøge, direktør i Team Rynkeby Fonden.

Forskning skal redde liv
Og pengene kommer til at gøre en reel forskel for de syge børn og deres familier, lyder det fra Marianne Benzon, direktør i Børnecancerfonden.

– Forskning har udviklet behandlingen af børnekræft, men tyve procent af alle danske børn med kræft dør stadig – og halvdelen af dem, vi helbreder, lever med skader og handikap. Så der er brug for midler, og med endnu en donation kan vi fortsætte med at udvikle behandlingen af børn med kræft, blandt andet ved at kortlægge børnenes gener og med immunterapi, som har vist lovende resultater. For flere børn skal overleve kræft, siger hun.

Samme budskab om lyder fra Søren Houman, bestyrelsesformand i Børnelungefonden.

– Det er kun andet år, at Børnelungefonden modtager midler fra Team Rynkeby, men samarbejdet har allerede ført til, at der er blevet igangsat fem livsvigtige forskningsprojekter, som blandt andet skal føre til bedre diagnostik, behandling og forebyggelse af kritiske lungesygdomme hos børn. Med den nye donation kan vi bygge videre på dette vigtige arbejde, siger han.

Den 7,6 mio. kr. store donation til Børnelungefonden stammer fra Team Rynkeby Skoleløbet, der blev afviklet på 340 skoler i foråret. Her løb 108.000 elever til fordel for Børnelungefondens arbejde.

Nordisk rekorddonation
Udover de 29,4 mio. kr. som Team Rynkeby i dag har uddelt til Børnecancerfonden og Børnelungefonden, uddeler Team Rynkeby også penge til organisationer i Sverige, Norge, Finland, Færøerne og Island.

Team Rynkeby vil således i år donere 70,4 mio. kr. til børn med kritiske sygdomme i hele Norden. Det er en stigning på godt otte procent i forhold til sidste år og ny rekord for velgørenhedscykelholdet.

Gennem årene har Team Rynkeby indsamlet og doneret 345 mio. kr. til kampen mod kritiske sygdomme blandt børn.

Kelda: www.team-rynkeby.dk

SáH

Fylg og dáma, fyri at vita tað nýggjasta:

About Author