Tað skal vera forboðið at smágentur giftast við monnum

Inger Støjberg hevur stríðst sera nógv fyri, at smágentur ikki blíva hjúnarbundum við vaksnum monnum og tað hava tey vinstrasinnaðu roynt av øllum alvi, at fáa hana niður við nakkanum upp á, tí hon hevur skilt hesi pør sundur, so tey ikki eru sloppin at vera saman, tá gentan hevur verið undir lógaraldur.

Eg haldi tað er í fínasta íordan, tað Inger Stjøberg hevur gjørt, hvussu langt skulu vit fara? skulu vit nú lata gamlar menn fara við smágentum? øll vápn vera brúkt í politikki og tey vinstrasinnaðu eru fakfólk, tá ið tað blíva brúkt skitin hjálp.

Hetta skrivar Inger á sín Facebook vanga fyrit einum tíma síðani:

I dag begynder barnebrudskommissionen sit arbejde i retten på Frederiksberg.

Jeg tager gerne en tur i retten i min kamp for at beskytte de mindreårige piger, som var blevet gift med ældre mænd.

Jeg kan sige helt klart at det eneste, der plager mig i dag er, at ikke alle de mindreårige piger blev adskilt fra deres ældre mænd. Det gjorde de desværre ikke, fordi de internationale konventioner forbyder det.

Det gør ærligt talt ondt, og jeg tænker ofte på, hvad der er blevet af disse piger.

Det står vist klart for enhver, at jeg gjorde alt, hvad jeg kunne for at beskytte pigerne. Jeg er inderligt imod, at ældre mænd tvinger mindreårige piger til ægteskab, og jeg mener, at vi alle i et moderne og frit samfund har en forpligtigelse til at bekæmpe det.

Pigernes frihed til at leve deres liv, som de ønsker, har hele tiden været min rettesnor, og den ufri middelalderlige levevis, som nogle kom hertil med, hører ikke hjemme i Danmark. Det ønskede jeg at gøre klart dengang, og det ønsker jeg den dag i dag.

Jeg ser frem til – igen – at give min version af sagen, lige som jeg har gjort det i mange timers samråd og et utal af spørgsmål. Pigerne fortjener, at vi beskytter dem. ❤️🇩🇰

Inger Støjberg

Fylg og dáma, fyri at vita tað nýggjasta:

About Author