Mette Thiesen – der skal være retfærdighed til – NU!

MÅ GERNE DELES
Mette Frederiksen har påstået, at hun ikke vidste, at der manglede lovhjemmel til at aflive alle mink og dermed lukke hele erhvervet.

Men departementschef i Statsministeriet Barbara Bertelsen har sagt til Minkkommissionen, at det blev drøftet i regeringens koordinationsudvalg forud for ordren.

I morgen lander Minkommissionens rapport, og i Nye Borgerlige mener vi, at den bør gennemgås af uafhængige advokater, så vi kan få grundlaget for en eventuel rigsretssag på plads.

For at få et flertal kræver det, at de partier på venstrefløjen, som normalt siger, at de står på retssikkerhedens side, bakker op.

Jeg håber inderligt, at det sker, for der er i den grad brug for tillid til vores folkestyre og retfærdighed for de mange mennesker, som minkskandalen har kostet dyrt.

Aldrig kommer jeg til at glemme mit møde med Henrik, hvis far var minkavler, og gården i Lille Rørbæk ved Frederikssund var hans livsværk.
Et livsværk, som Henrik arvede efter sin far, og som han drev indtil regeringens ulovlige ordre om at nedlægge erhvervet.
Jeg besøgte første gang Henrik og hans kone Maria i november 2020, da de var i fuld gang med at aflive alle deres dyr.

Henriks far var der dengang, men da hans livsværk blev lagt i graven sammen med minkene, mistede han livslysten, gav op og døde kort tid efter af sorg.

I december 2021 mødte jeg i en af de kolde morgentimer op ved demonstrationen mod Mette Frederiksen ved Retten på Frederiksberg for at støtte Henrik og de andre fremmødte minkavlere.

Det bekræftede mig i, at regeringens ulovlige beslutning ikke blot er en gruopvækkende historie om magtfuldkommenhed og arrogance – men også en fortælling om menneskelige tragedier.

Tilliden til vores folkestyre skal genetableres, og der skal være retfærdighed til – NU!

Mette Thiesen
Fylg og dáma, fyri at vita tað nýggjasta: