I Danmark hilser vi nye statsborgere velkomne ved at give dem hånden.

Jeg kan slet ikke beskrive, hvor dybt historieløst og respektløst over for nazismens millioner af ofte det er at sammenligne det danske håndtryk ved statsborgerskabsceremonien med nazisme.

Det er det stik modsatte. En åben og respektfuld hilsen, hvorved Danmark viser sig som et land, der gerne tager imod statsborgere fra andee lande – hvis de vel at mærke tager de danske værdier til sig.

Sådan hilser vi nu engang på hinanden i Danmark.

Det vil være at gøre knæfald for islam, hvis man kan slippe for at give et håndtryk til det modsatte køn, når man vil være dansk statsborger.

Hvis man søger dansk statsborgerskab, så tilvælger man Danmark som nation. Man vil have retten til at kalde sig dansker.

Når man træffer den beslutning, så tilvælger man i samme ombæring også selve fundamentet af frihedsrettigheder, som Danmark er bygget på. Et fundament som generationer før os har lagt.
Et fundament som betyder, at vi har ytringsfrihed, religionsfrihed, og der er ligestilling mellem kønnene.
Enhver kan sige og skrive det, man mener, og tegne det man evner – og man kan få det trykt i avisen, hvis man er dygtig nok.
Enhver kan tro på præcis den gud, man vil, men man kan ikke kræve særhensyn og særlige rettigheder.
Piger og drenge, mænd og kvinder er lige meget værd.
Netop det skriver man under på, at man vil tage til sig, når man sætter sin underskrift i forbindelse med Grundlovscermonien.
Hvis man virkelig mener det, så burde det være meget enkelt at give et respektfuldt håndtryk til borgmesteren efterfølgende.

I Danmark giver mænd og kvinder hånd. Sådan er det!

Inger Støjberg
Facebook 26.02.2020

Fylg og dáma, fyri at vita tað nýggjasta:

About Author