Í Danmark halda tey givin lyftir og nú er ókeypis at koyra um brúnna

Hetta skuldi vit lært nakað av í Føroyum. Mette Thiesen frá Nye Borgerlige hevur stríðst við at avtaka brúkaragjaldið um “Kronprinsse Marys Bro” og tað hevur nú eydnast henni at fáa hinar politikkarnir við og nú er ókeypis at koyra um brúnna.

Hetta bleiv sett í gildið tann 01.01.2022, sjá mynd og hetta átti vit at lært nakað av í Føroyum, at nú Norðoya Tunnilin og Vága Tunnilin eru útgoldnir fyri langari tíð síðani, so eigur tað at vera ókeypis at koyra ígjøgnum teir, les áhugaverdur viðmerkingina hjá Mette Thiesen herundir:

Det lykkedes – brugerbetalingen på Kronprinsesse Marys Bro er nu afskaffet 😃💪🏼

Derfor kørte jeg i dag for første gang nogensinde over broen ved Frederikssund.

Jeg er så glad og stolt over, at det ved sommerens infrastrukturforhandlinger lykkedes mig at overtale de andre partier til at være med til at gøre broen betalingsfri.

Rigtigt mange sagde, at jeg skulle droppe det, for der lå en gammel aftale, og det var helt umuligt at få det igennem, da politikerne ville stå fast.

Men jeg er stædig og gav ikke op, så nu er det en realitet.

Og igen vil jeg gerne takke de engagerede og ihærdige folk i Frederikssund og omegn fra borgergruppen mod brugerbetaling for flere års godt og konstruktivt samarbejde.

Jeg er simpelthen så glad for, at erhvervslivet og familierne i området nu slipper for en skævvridende ekstraskat.

Nu gælder det om at få afskaffet brugerbetalingen på Storebæltsbroen.

For det giver simpelthen ingen mening med brugerbetaling på broer og veje, der binder landet sammen.

Rigtig god søndag 🤗

PS: Til dem, der måtte skrive, at man ikke skal bruge telefon, når man kører bil – helt enig og derfor var jeg også passager 😊

Mette Thiesen, Nye Borgerlige

Fylg og dáma, fyri at vita tað nýggjasta: