I dag vil 200.000 danskere se køerne løbe på græs – veganere vil protestere flere steder

Traditionen tro inviteres danskerne i dag til at aflægge de økologiske landbrug et besøg. Det sker i forbindelse med Økodagen, hvor man kan komme og være med til at lukke alle øko-køerne ud på græs efter en lang vinter i stalden. For mange familier er det en hyggeligt dag med smagsprøver på økologiske mejeriprodukter og muligheden for at opleve et økologisk landbrug helt tæt på.

Det er dog ikke alle, der er glade. Veganersammenslutningen ”Vegan Change” vil således demonstrere ved fire af øko-arrangementerne. Her vil de gøre opmærksom malkekøernes forhold, så de kalder uetiske. De seneste år har dyrevelfærden dog taget kvantespring. Dansk landbrug har udviklet sig gevaldigt de sidste 30 år.

Dyr ses ikke længere udelukkende som produktionsenheder. Flere og flere landbrug omlægger til økologi. Og uanset om man som landmand driver et økologisk landbrug eller et konventionelt, så stilles der altså store krav, som der skal leves op til.

Jeg synes, vi skal glemme ”Vegan Change” og i stedet glæde os over, at vi i Danmark har et ansvarligt landbrug, som producerer gode fødevarer med stor omtanke for dyrevelfærd. Det synes jeg, vi skal være stolte af.

Pia Kjærsgaard 14042019 Facebook

 

Fylg og dáma, fyri at vita tað nýggjasta: