Ge­ne­tik­ken bag Alzheimers demens afsløret i nyt studie

Ruth Frikke-Schmidt er overlæge på Rigshospitalet og professor ved Institut for Klinisk Medicin på Københavns Universitet.

Ge­ne­tik­ken bag Alzhei­mers de­mens er af­slø­ret i nyt stu­die. Det peger frem mod nye muligheder for behandling og forebyggelse af den alvorlige sygdom.

– Studiet kommer til at ændre den måde, vi forstår de underliggende årsager til Alzheimers demens, fortæller professor Ruth Frikke-Schmidt, som har ledet en del af studiet.

Forskerne har blandt andet opdaget, at problemer i immunforsvaret er en væsentlig risikofaktor og at en bestemt type immunceller, der fungerer som ”affaldsopsamlere”, er på spil ved Alzheimers.

De nye resultater peger også frem mod, at den enkelte borger på sigt kan undersøges for, hvor stor risiko man har for at få Alzheimers. Den viden kan bruges til at gøre en særlig indsats for at hjælpe de personer, som har en høj risiko. Det tyder nemlig på, at det i en del tilfælde er muligt at forebygge sygdommen. Læs meira her, “Ge­ne­tik­ken bag Alzheimers demens afsløret i nyt studie”

Rigshospitalet

 

Fylg og dáma, fyri at vita tað nýggjasta: