TDC hevur í gjár vrakað 5G hjá Huawei og gjørt eina avtalu við Ericsson uppá 5G netið í Danmark.

Eftir nógva umrøðu at kinverjar møguliga fara njósa við 5G hjá Huawei í Danmark og har politikkarnir í Danmark hava uppá tað harðasta roynt at fingið TDC ikki at gera eina avtalu við Huawei, so hevur TDC broytt meining og hevur gjørt avtalu við Ericsson í gjárskvøldið.

Nú er spennandi at vita, um Føroya Tele gerð tað sama, tí sum kunningt, so er tað sera gott samstarv við Føroya Tele og TDC.

Her avtalan fyri 5G netið hjá TDC í Danmark:
Med en ambitiøs plan for udrulning af 5G vil TDC i slutningen af 2020 tilbyde 5G-dækning i hele landet. TDC vil allerede til sommer foretage pilottest med 5G-tilbud til udvalgte kunder – og indlede udrulningen i oktober i år.

“Jeg er rigtig glad for, at TDC nu vil påbegynde etableringen af fremtidens infrastruktur i partnerskab med Ericsson og muliggøre et Digitalt Danmark med DET bedste landsdækkende trådløse net. Med 5G tages et kvantespring på kapacitet, internethastighed og intelligente forbindelser. Med andre ord vil 5G være startskuddet til en ny epoke for den digitale økonomi og gøre det muligt for Danmark at udbygge sin position som global digital frontløber,” siger Allison Kirkby, koncernchef og administrerende direktør for TDC Group.

Strategisk partnerskab
TDC og Ericsson indgår et nyt strategisk partnerskab for at bygge 5G-infrastrukturen til TDC’s landsdækkende mobilnet. TDC har arbejdet med Ericsson siden 1990’erne, og det nye strategiske partnerskab konsoliderer det tætte og engagerede samarbejde mellem TDC og Ericsson, der allerede leverer udstyr til de centrale dele af TDC’s mobilnet.

“I det forløbne år har TDC forhandlet med adskillige leverandører om den forestående udrulning af 5G. TDC har forbundet hele Danmark i næsten 140 år, og i dag er jeg glad for at kunne meddele, at TDC har valgt Ericsson til at bygge og udrulle 5G-netværket og dermed indlede et nyt og spændende kapitel med trådløse forbindelser for Danmark og Skandinavien,” siger Allison Kirkby.

Börje Ekholm, Koncernchef for Ericsson, siger:
“TDC er den seneste serviceudbyder i Europa for hvem vi vil opbygge 5G. Vi er meget glade over partnerskabet med TDC, ikke blot inden for 5G, men også med den tilknyttede forskning, udvikling og innovation samt det absolut nyeste inden for drift med Ericsson Operations Engine. Vi vil samarbejde med TDC om at digitalisere den danske økonomi og således sikre, at de danske forbrugere, virksomheder og samfundet får glæde af de nye oplevelser, serviceydelser og muligheder, som 5G giver.”

TDC og Ericsson vil etablere et skandinavisk kraftværk inden for mobilteknologi og en fælles innovationshub i tæt samarbejde med 5G-forskningscentret i Lund, som vil yderligere styrke det historisk stærke samarbejde om forskning og innovation på tværs af Øresundsregionen.

Fakta
• Etableringen af 5G-nettet markerer en ny generation af konnektivitet – TDC bygger fremtidens infrastruktur. 5G leverer meget mere kapacitet, hurtigere internethastigheder på mobilnettet og muliggør hidtil usete digitale fremskridt og innovation.

• Aftalen med Ericsson omfatter også partnerskab med TDC om opgradering af det nuværende 4G-net.

• TDC forventer, at opgraderingen af udstyr i mobilnettet vil ske uden store gener for kunderne.

• Det nye partnerskab mellem TDC og Ericsson indledes den 1. april 2019, og kontrakten løber til udgangen af 2023, hvor Ericsson vil levere udstyr og serviceydelser på TDC’s landsdækkende mobilnet.

• Ericsson overtager driften af TDC’s net inkl. driftscenter, installation (field service), kundeoplevelser (customer experience management), planlægning og optimering af nettet.

• I lighed med andre aftaler vil TDC i samråd med myndighederne regelmæssigt vurdere aftalens sikkerhedskrav.

• Om Ericsson: https://www.ericsson.com/en/about-us/company-facts

Fylg og dáma, fyri at vita tað nýggjasta:

About Author